Legfontosabb szabályok/kérdések

Az egyik fontos szabály, hogy a  minden izomcsoportra kell edzeni, ha el akarjuk kerülni a sérüléseket illetve a legtöbbet akarjuk kihozni a fizikumunkból, erő és állóképességünkből. 

Az összetett gyakorlatok több ízületet, izomcsoportot mozgatnak meg közéjük tartozik a fekvenyomás, felhúzás, guggolás, döntött törzsű evezés stb...

Az izolációs gyakorlatok pedig csak egy izomcsoportot, ízületet mozgatnak meg ide tartozik a tricepsz letolás csigán, combhajlítás, combfeszítés, bicepsz beforgatás...

Az edzőtermi a szótárban a bukás azt jelenti, hogy ezután a pont után már nem megy mégegy ismétlés szabályosan, kezdetben egyáltalán nem érdemes bukásig menni, mivel nincsenek hozzászokva izmok így csak azt érjük el, hogy nagyon sokáig tartó izomlázunk lesz.

Az összetett gyakorlatotok például a felhúzások döntött törzsű evezések és a guggolások súllyal nagyon megkövetelik a törzs megfelelő erősségét. Ezért érdemes mindenképp először ezekt pontokat megerősíteni, a törzsre fekteteni a hangsúlyt. 

Egy másik fontos szabály, hogy a több nem mindig jobb, ez pedig hatványozottan igaz kezdőknél, túl sok gyakorlat csak sérülésekhez nagyon hosszan tartó izomlázhoz fog vezetni. A fejlődésünk pedig nem lesz jobb tőle. 

A legfontosabb szabályt hagytam pedig utoljára: megfelelően étkezzünk! Ez az alapja mindennek, enélkül nem lesz megfelelő fejlődés! Erről bővebben ide kattintva olvashatsz. 

Súlyzós edzés alapjai
Page 2 of 4