súlyzós edzés, kezdő, testépítés, kondi, izomépítés, melledzés, hátedzés, bicepszedzés, tripcepszedzés, tömegelés, válledzés, szálkásítás, táplálkozás, sport, sportolás, haladó, középhaladó

Mi határozza meg, hogy milyen szinten állunk?

Úgy gondolom rengeteg embernek felmerül a kérdés miután már edz egy ideje, hogy ő milyen szinten áll, "haladónak számítok-e, ha már X éve edzek?", teszik fel a kérdést sokan. A másik kérdés, hogy az erőszintünk tükrözi-e azt, hogy milyen szinten állunk?

Az idő, az erő, és az izmok fejletsége egy jó kiindulópontot adhat, hogy milyen szinten is állunk, azonban szerintem nem ez a legnagyobb befolyásoló tényező, hanem a megfelelő technika és az agy-izom kapcsolat. 

A megfelelő technikát nagyon nehéz kialakítani, sok esetben egy személyi edző vagy egy hozzá értő segítsége is szükséges lehet. Az agy izom kapcsolat pedig megnyílvánulhat abban, hogy mennyire érezzük külön az izomcsoportokat edzések közben, megtudjuk-e feszíteni őket nyugalomban. 

Amennyiben úgy érezzük, hogy a kezdő edzéstervek már nem merítenek ki annyira, nincs szinte egyáltalán izomlázad, érdemes váltani egy haladóbb technikára. Az általam legjobban ajánlott a toló (mell, tricepsz, váll), húzó(hát, bicepsz, alkar) és lábnapok külön választása lenne.

Azonban a megfelelő edzésterv nagyon egyénfüggő, más ajánlott egy olyannak aki nagyon nehezen szed fel izomtömeget mint annak aki nagyon hízékony, illetve sokan vannak olyanok akiknek munkájából kifolyólag limitált idő áll rendelkezésükre.

PreviousPage 1 of 2