A legegészségesebb ételek nyomában

Elterjedt az a nézet, miszerint az elfogyasztott ételek nem sokat befolyásolják az egészségünket, úgy gondolják sokan, hogy ehetnek bármennyire egészségesen, ígyis úgyis kialalkulhatnak betegségek. Való igaz, hogy minden betegség eltérő, vannak olyanok melyek spontán kialakulhatnak vannak olyanok melyeket befolyásolja a genetikai tényező „hajlam”, azonban a megfelelő étkezéssel nagy mértékben csökkenthetjük egy-egy betegség kialakulását, illetve ha már benne vagyunk, javulást érhetünk el. Erre nagyon jó példa, hogy a magas vérnyomást csökkenthetjük a megfelelő étkezéssel, fogyással, illetve a ketogén diéta hatásosnak bizonyult az epilepsziás rohamok gyakoriságának csökkentésében.1,2

Az alábbi sorozatban olyan ételeket mutatok be, melyek olyan anyagokat tartalmaznak, melyek segítik egy-egy betegség megelőzését/leküzdését vagy összességében nagyon sok vitamint ásványi anyagot tartalmaznak, így hozzájárulnak az egészség hosszú távú megőrzéséhez.

Fontos megjegyezni, hogy a felsorolt ételek, csak hosszútávon, illetve rendszeres fogyasztással tudják csak kifejteni a hatásukat. Sok ételt fogok felsorolni, azonban ez nem azt jelenti, hogy ezeket minden nap kell fogyasztani, törekedjünk arra, hogy gyakorta, hetente rendszeresen fogyasszunk belőlük.  

PreviousPage 1 of 6